неділя, 9 жовтня 2016 р.

5 корисних переваг ведення арт-щоденника.

Що таке "арт-щоденник"?

Арт-щоденник – це практика ведення щоденника, де традиційні записи поєднуються із додавання елементів декору, написаннями тематичних оповідей або письмовими відповідями на певні тематичні запитання, які наштовхують на пошук нових рішень.



5 корисних переваг ведення арт-щоденника:

1.     Ведення арт-щоденника «вириває» потік думок із вашої голови. Внутрішній діалог призводить до відчуття напруження, перевтоми і виснаження, що впливає як на фізичне самопочуття, так і на загальну ефективність у роботі чи в житті.
2.     Ведення арт-щоденника допомагає знаходити рішення поточних проблемних ситуацій. Творча права півкуля «знаходить варіанти» розв’язання проблеми із неймовірною швидкістю, коли дивиться на них з висоти.
3.     Ведення арт-щоденника одна із найкращих технік, щоб відслідкувати поведінку, яка є типовою. Через кілька місяців, прогорнувши арт-сторінки, можна помітити, які питання повторюються, які ділянки у житті потребують додаткової уваги.
4.     Звичайно, що ведення арт-щоденника допомагає краще пізнати себе, прояснити свої думки, емоції, реакції, відносини із певними людьми або ситуаціями. Аналіз записів арт-щоденника допомагає виділити для себе моменти радості і моменти незадоволеності, кількість яких хотілося б зменшити.
5.     Ведення записів арт-щоденника допомагає «сортувати» послідовність подій або можливі варіанти їх розвитку. Коли у вас немає «чіткої картинки», то мислення неясне, розмите, нелогічне та непослідовне. Відновлення контролю над ситуацією, відновлює нашу здатність бути ефективним у прийнятті рішень, виборі опцій.  



Немає коментарів:

Дописати коментар