вівторок, 21 червня 2016 р.

Філософія «Корпорації щастя». Чому «Корпорація щастя» за поступовість розвитку?

Як ви думаєте, чи реальним є втілення спокусливих тренінгових пропозицій «вийти заміж за пів року», «отримати посаду своєї мрії, докладаючи мінімум зусиль», «змінити своє життя за 3 місяці», «збільшити свій прибуток у неймовірно короткі терміни»? Звичайно вони є реальними, якщо слідкувати інструкціям і…:
1.      Виконувати «швидкісний план» досягнення результату, створений під час тренінгу. Хоча. Зазвичай такий план передбачає використання однієї ключової стратегії досягнення бажаного. І цю стратегію можна використовувати довгий період часу, караючи себе за непослідовність та недосконалість. Кожного разу, пригадуючи образ успішного тренера. У переважній більшості випадків запропонована стратегія не відповідає внутрішнім можливостям, індивідуальним мотивам кожного учасника, котрий прагне швидких досягнень і змін. І тому спрацьовує вона тільки у щасливчиків – у тих учасників тренінгу, для кого вона є посиленням природного стилю поведінки. У них це відбувається достатньо швидко. Іншим доводиться знову і знову працювати над собою, докладаючи титанічні зусилля, щоб досягнути свого успіху, методами іншої людини.
2.      При цьому втратити задоволення від відчуття власного зростання. Технічно виконуючи свій план досягнення швидкого бажаного результату, можна просто втратити відчуття себе, своїх істинних потреб і бажань. Чи варті гонки за швидким результатом втрати неймовірного відчуття радості за себе, коли ти говориш собі: «Колись я б зробила ось так, а тепер мені вистачило мудрості поступити іншими чином…»? Яким величезним щастям сповнюєшся, коли робиш черговий висновок, який буквально перевертає твоє уявлення про себе і змінює твої стосунки, спілкування, бачення своїх можливостей? Отримуєш більший кайф – коли поступово приходиш до цього самостійно? Чи коли тягнешся до встановленого кимось ідеалу або отримуєш готову пораду?
3.      Переставати прислухатися до внутрішнього голосу і витрачати марно витрачати свої сили. Дійсно сьогодні ритм життя вимагає від нас швидкості, проте, коли ми не слухаємо себе, підказок свого внутрішнього голосу, живемо по кимось створених правилам і не створюємо своїх, ми насправді віддаляємось від своїх цілей або ще гірше досягаємо чужих цілі чужими методами.
4.      Втратити віру у себе і виробити залежність від «постійного вдосконалення. Чимало ідей жіночих тренінгів звучить приблизно наступним чином «жінка повинна надихати чоловіка», «як отримувати прибуток по-жіночому…», «жінка – берегиня сімейного вогнища», «покликання жінки бути…», проте рідко можна почути «жінка має бути просто «істинною собою…». Дійсно дані ідеї мають місце у житті і спрацьовують, але знову ж таки через практичне застосування до себе, відповідно до своїх прагнень, мотивів, здібностей, стосунків. Немає ідеальної моделі, спрацьовує тільки та, котра зручна для вас і вашого способу взаємодіяти у партнерських стосунках. І завдання полягає не наблизити себе до «ідеальної моделі», а навпаки наблизити цю модель до себе і свого життя. Відчуття своєї недосконалості у порівнянні із «ідеалом» з часом призводить до втрати віри у себе, заниженої самооцінки, критики «неідеального партнера». І повертаючись до питання швидкості: для відкриття себе і до «адаптації ідеальної моделі» у своє життя потрібен час. Оскільки якісні зміни – глибокі. І вони дійсно потребують моментів для внутрішнього пропрацювання і  проживання, а не копіювання нав’язаних принципів.

Звичайно кожен обирає свій шлях до себе. Кількість часу і зусиль для цього. У будь-якому разі – думаю головне при цьому бути максимально близьким/ою до себе. І пам’ятати, що ми можемо створювати свої правила,  а не підлаштовувати своє життя під них.

А «Корпорація щастя» у своїй тренінговій діяльності дотримується принципу поступовості розвитку: «Зміни у собі та власнийрозвиток – це поступовість та осмислення. Міцне дерево не виростає за пів року». 

Немає коментарів:

Дописати коментар