неділя, 16 жовтня 2016 р.

Танцювально-рухова терапія "Імпульси твого тіла".


Танець – це мова тіла, якою ми виражаємо свої емоції та переживання без зайвих слів. У ньому міститься уся потужність нашого потенціалу та бажань душі. Тіло «проживає» із нами кожну емоцію, залишаючи її у м’язах, якщо нам не вистачає сміливості про неї заговорити вголос. Прислухавшись до бажань свого тіла, можна змінити свій ритм, стиль, відпустити ситуації та наблизитися ще на один крок до гармонійного розуміння себе.

Як відбувається заняття?
Під час заняття ми танцюємо із пов’язками на очах під різні ритми, випробовуючи себе у взаємодії із різними партнерами або у груповому танці. У перервах "ловимо" підказки тіла і відмічаємо внутрішні бажання, записуючи свої думки або замальовуючи їх.

В результаті занятті із танцювально-рухової терапії тебе очікує:
  • релаксація та поповнення енергії як результат зняття м'язових зажимів;
  • покращення стосунків в результаті спостереження за своєю "танцювальною поведінкою" у партнерстві;
  • відновлення власного ритму життя відповідно до внутрішніх потреб і підказок тіла.


З собою мати: хустину (шарф або парео), змінний спортивний одяг, шкарпетки.
Ведуча заняття: Ольга Созонік, арт-терапевт, коуч розвитку особистості, засновниця ВОГО «Корпорація щастя».


Розпочинаємо вести «арт-щоденник».

Арт-щоденник – це досить популярна практика ведення творчих записів, котрою користуються тисячі людей у Британії та США.

Розшифровуємо цю техніку через два компоненти:
  • «арт»  - елемент передбачає творчість та креативність;
  • та «щоденник» - елемент, що включає письмове «ведення обліку своїх думок». На сторінках щоденника можна радіти, мріяти, злитися, пригадувати, роздумувати, записуючи свої думки у будь-якій зручній послідовності на папері.

Яким чином відбуватимуться заняття?
  • замальовка простим олівцем та аквареллю/масляними олівцями;
  • письмові відповіді на запитання, написання листів або текстів;
  • коротке групове обговорення;
  • у поєднанні із чаюванням та смаколиками.

Тематичні сторінки будуть підшиватися в щоденник, який можна буде прогортати у вільний час. Під час перегляду сторінок можуть приходити нові розуміння, бачення, інсайти. Після кількох заповнених тематичних сторінок арт-щоденника буде проведено узагальнююче заняття, в результаті якого будуть виділені індивідуальні акценти, спостереження, виведені «актуальні теми».

В результаті ведення арт-щоденника можна:
  • залишити свій «внутрішній діалог» на папері і краще відчувати себе;
  • отримати впевненість у собі через виокремлення своїх сил та ресурсів;
  • заспокоїтись і позбавитися метушні, виділивши час для себе;
  • знайти зони для подальшого розвитку.


Тривалість заняття: 2,5 години. З собою мати простий олівець, акварельний аркуш паперу.
Вартість заняття: 80 грн. Із даного заняття 30% коштів  будуть використані для підтримки соціальних проектів «Корпорація щастя» для дітей із соціально-незахищених сімей.
Коли:  неділя, 14:00 – 16:30. Заняття відбуватимуться два рази в місяць.
Де: місце буде уточнено в кінці тижня.

неділя, 9 жовтня 2016 р.

5 корисних переваг ведення арт-щоденника.

Що таке "арт-щоденник"?

Арт-щоденник – це практика ведення щоденника, де традиційні записи поєднуються із додавання елементів декору, написаннями тематичних оповідей або письмовими відповідями на певні тематичні запитання, які наштовхують на пошук нових рішень.



5 корисних переваг ведення арт-щоденника:

1.     Ведення арт-щоденника «вириває» потік думок із вашої голови. Внутрішній діалог призводить до відчуття напруження, перевтоми і виснаження, що впливає як на фізичне самопочуття, так і на загальну ефективність у роботі чи в житті.
2.     Ведення арт-щоденника допомагає знаходити рішення поточних проблемних ситуацій. Творча права півкуля «знаходить варіанти» розв’язання проблеми із неймовірною швидкістю, коли дивиться на них з висоти.
3.     Ведення арт-щоденника одна із найкращих технік, щоб відслідкувати поведінку, яка є типовою. Через кілька місяців, прогорнувши арт-сторінки, можна помітити, які питання повторюються, які ділянки у житті потребують додаткової уваги.
4.     Звичайно, що ведення арт-щоденника допомагає краще пізнати себе, прояснити свої думки, емоції, реакції, відносини із певними людьми або ситуаціями. Аналіз записів арт-щоденника допомагає виділити для себе моменти радості і моменти незадоволеності, кількість яких хотілося б зменшити.
5.     Ведення записів арт-щоденника допомагає «сортувати» послідовність подій або можливі варіанти їх розвитку. Коли у вас немає «чіткої картинки», то мислення неясне, розмите, нелогічне та непослідовне. Відновлення контролю над ситуацією, відновлює нашу здатність бути ефективним у прийнятті рішень, виборі опцій.