понеділок, 22 серпня 2016 р.

Чим корисні піщані пляжі або як лікує пісок, коли ми ніжимося на сонечку.

1.     Псаммотерапія для лікування фізичних недугів.
Псаммотерапія (від грецького «psamos» - пісок) метод лікування, в основу якого покладені властивості піску вбирати тепло, а потім повільно його віддавати.
Лікувальними властивостями піску користувалися ще з давніх-давен древні єгиптяни, в яких лікування піском було у «цілющому списку» методів практично кожного лікаря. Геродот, Авіценна, Гален писали у своїх працях про цілющі властивості піску.
Прогулянки пустелею у країнах Сходу призначалися для лікування дітей та дорослих, котрі страждали від рахіту.
Знатні вельможні люди віддавали перевагу прийняти ванну із піску, чим поніжитися у бані. Унікальні властивості піску допомагають йому поглинати тепло та втримувати його у собі. Пісок швидко вбирає піт, котрий виступає на тілі людини. Тому навіть при температурі піску 60 градусів людина почуває себе комфортно. Шар піску створює навколо тіла людини невидиму плівку із газів, котра допомагає постачати кисень у шкіру тіла людини.
Гарячий пісок посилює рух крові та циркуляцію лімфатичної системи, таким чином пісок в прямому значенні цього слова «забирає» біль та набряклість тіла. Піском лікують артрози, ревматизм, артрит. Пісочні ванни лікують гінекологічні захворювання. Така екзотична терапія допомагає у лікуванні невралгії, радикуліту. Крім того пісок легко масує тіло, сприяючи схудненню.
Виявляється, що коли, ми граючись «закопуємось» у пісок на пляжі, ми не лише сміємось, але і лікуємо своє тіло, огортаючи його теплим піском із сонячною енергією. Проте самостійне надмірне використання піску у лікувальних властивостях не рекомендується, адже лікування піском може бути протипоказане при певних хворобах.
2.     Пісок знімає напругу та стрес.
Достовірно невідомо факт це чи вигадка, але говорять, що сам засновник терапії піском Карг Юнг винайшов цей метод на власному досвіді. Після певної напруженої розмови він пересипав піском на пляжі, після чого відмітив для себе те, що разом із висипаним піском, висипався і поганий настрій. В результат маємо коробки із піском у кабінетах психотерапевті усього світу.
3.     Замки із піску або як гра із піском вчить дорослих радіти життю.

Дитяча гра із будування пісочних замків, ліплення пасочок і приготування різних страв захоплива та безтурботна радість малечі. Цікаво, що діти дуже легко руйнують те, що вони створили. Вони знають, що це просто гра і вони зможуть збудувати будь-яку конструкцію ще раз. Коли доросла людина приходить на подібне заняття із психологічного розвантаження, де використовується пісок, їй досить важко руйнувати і перетворювати свої конструкції. Але із часом за підтримки фахівця, учасник сесії із терапії піском, вчиться пропускати деякі проблеми крізь пальці як пісок, деякі конструкції будувати знову, а деякі просто трішечки зміцнювати. Сиплячи пісок, дорослі заново вчаться радіти життю, сприймати його як гру, де усе можливо відновити, виправити або створити знову.

Немає коментарів:

Дописати коментар