середа, 30 березня 2016 р.

УВАГА – ТРЕНІНГ ДЛЯ БАТЬКІВ!

В рамках проекту “Teen Studio – майстерня толерантного спілкування» 9-10 квітня із 10:30 до 18:00 відбудеться тренінг для батьків, котрі займаються вихованням підлітків.

Програма тренінгу:
1.      Підлітковий вік: особливості, потреби, бажання.
2.      Роль батьків у житті підлітків.
3.      Почуття, емоції, стани.
4.      Потреби підлітків, потреби батьків -  як базова енергія життя та шлях до усвідомлення.
5.      Як будувати діалог: щоб почути та бути почутим.
6.      Ненасильницьке спілкування – як мова життя.

В результаті тренінгу ви:
-         дізнаєтесь про особливості підліткового періоду;
-         отримаєте практичні знання щодо специфіки виховного впливу на підлітків;
-         отримаєте практику спілкування по моделі М.Розенберга;
-         отримаєте практичні навики спілкування у діалозі із підлітком;
-         навчитесь висловлювати свої емоції таким чином, щоб вас розуміли.
     Тренер проекту: Оксана Дубравіна, організація "Партнерство кожній дитині", м.Київ.


Реєстрація по телефону: 050 10 43 007, Ольга Созонік
Реєстрація відкрита до 07.04.16. 
Кількість місць обмежена!
Проект реалізовується за підтримки Українського Жіночого Фонду та Фонду ООН щодо викорінення насильства щодо жінок та дівчат.


четвер, 10 березня 2016 р.

Притча про можливості.

Открытые возможности
Как-то ночью одного человека посетил ангел и рассказал ему о великих делах, которые ждут его впереди: у него будут возможности добыть богатство, заслужить достойное положение в обществе и жениться на прекрасной женщине.
Всю свою жизнь человек ждал обещанных чудес, но ничего не происходило, и, в конце концов, он умер в одиночестве и нищете, да и уважения он так и не приобрел. Когда же он попал на небо, то у врат рая он встретил того ангела и заявил ему: «Ты обманул меня, пообещал богатства, уважение людей и красавицу жену. Я всю жизнь прождал, но этого так и не произошло...».
Ангел удивился: «Разве я обещал тебе все это? Я говорил о возможностях, которые были у тебя, но ты ими не воспользовался».
Человек нахмурил брови и стиснул зубы: «Ты лжец! Не было у меня никаких возможностей!».
Тогда ангел показал ему эпизоды из его прожитой жизни.
«Ты помнишь, однажды у тебя была рискованная идея, но ты побоялся, что она не сработает, да и то, что тебе ее осуществить не под силу. Ты не стал действовать, но через несколько лет такая же идея пришла в голову другому человеку, и сейчас он богат».
«А еще был случай, когда большое землетрясение сотрясло город, много домов было разрушено, тысячи людей лежали под обломками, и ты мог бы помочь им выбраться из-под обломков, но ты испугался мародеров, а затем подумал, что есть другие, кто сделает это лучше тебя, профессиональнее. Если бы ты не сомневался, то люди бы за твою помощь стали тебя уважать, ведь ты мог бы спасти человеческие жизни».
«Ну и последнее. Ты помнишь ту красивую рыжеволосую женщину, которая тебе очень нравилась, и даже больше, ведь она не была похожа ни на одну другую, кого ты видел за прожитые годы. Однако и здесь ты подумал, что такая женщина никогда не захочет выйти за тебя, обычного человека, замуж, ты сам себе сказал: «Брось мечтать, какая она и какой я, красавица и чудовище».
Человек вспомнил все, кивнул, и в его глазах появились слезы.
Ангел же продолжал: «Да, мой друг, эта женщина любила тебя не за внешность, она стала бы твоей женой, с ней тебе посчастливилось бы иметь много прекрасных детей, с ней бы ты был по-настоящему счастлив всю свою жизнь».

середа, 9 березня 2016 р.

Діагноз: «Відсутність відчуття щастя. Синдром інформаційної втоми.»


Діагноз: «Відсутність відчуття щастя».
  
Симптоми: постійні скарги на життя, незадоволеність, дратівливість, втома, пасивне ставлення до життя, відсутність мотивації, сонливість. В поведінці відображається звиканням до поганих новин, життя в очікуванні лиха. Спостерігаються скарги на життя, навіть втрата інтересу.
Хвороба є достатньо розповсюдженою. Виклик є можливої передачі цього вірусу своїм друзям, близьким. Існують навіть випадки спадкової передачі у формі звичок, поглядів на життя, установок. Характеризується звиканням мозку до пасивності та розгубленості у потоці інформації. Докладаються надмірні зусилля для аналізу непотрібних фактів, в той час як пріоритетні факти залишаються непоміченими.  
Причини: інформаційна втома, інформаційний фаст-фуд, синдром інформаційної втоми.
Синдром інформаційної втоми.
Наявність різноманітних технічних гаджетів, мобільного Інтернету дає нам можливість постійно перебувати в інформаційному потоці, тому наш мозок «переїдається» новинами друзів у соціальних мережах, блукає у мережі, слідуючи імпульсу, отриманому від інтригуючого заголовку статті. 
Синдром інформаційної втоми – це відчуття перевантаженості фактами та інформацією, що із часом навіть відображається на фізичному самопочутті людини. Перебуваючи у потужному потоці інформації, наш мозок постійно працює із тим, щоб її опрацювати, справитися із її навантаженням. Хоча насправді 99% із цієї навали фактів насправді не є йому потрібними. І поки мозок «бореться»  - він знижує здатність концентруватися, критично мислити, розвиває пасивність та апатію, відчуття безпорадності. І найгірше – мозок настільки зайнятий аналізом яскравих світлин, що він забуває про свої пріоритети, цілі, потреби і для найважливішого не залишається ресурсу. Наш інформаційний простір настільки заповнений «інформаційним фаст-фудом», що ми просто губимось у ньому і уже втрачаємо здатність в інформаційному просторі фільтрувати те, що нам потрібно.
Інформаційний фаст-фуд.
В 1983 році Карл Дженсен, автор журналістського проекту про інформаційні війни, відкрив таке поняття як «інформаційний фаст-фуд». Цим терміном він описав непотрібну, некорисну, банальну, одноманітну інформацію, котра відволікає увагу людей від важливих пріоритетів, котрі насправді потребують уваги.
Інформаційний фаст-фуд.
1.     плітки про політиків, поїздки, одруження та дітей знаменитостей;
2.     новини, котрі повторюються у різних виданнях, але під різними заголовками. Типово, що ці заголовки розпочинаються із запитання, котре викликає інтерес. Коли відкриваєш сторінку, то у статті звичайно немає жодних конкретних фактів.
3.     новини шоу-бізнесу;
4.     мода, спорт;
5.     гороскопи;
6.     різноманітні реаліті-шоу.
Інформаційний фаст-фуд зазвичай є яскравим, модним, популярним , але він не сприяє пізнавальній роботі мозку, він просто робить його лінивим і мозок уже не шукає відповіді на свої питання, а все більше посилює звичку поглинати інформацію.
Лікування:
Терміново припинити займатися «інформаційним переїданням»:
1.     Перегляд своїх цілей, пріоритетів, планів, вподобань. Можливо навіть скласти для себе список речей, котрі приносять задоволення і розвивають.
2.     Фільтрування інформаційних відповідності інформаційних джерел на тему відповідності своїм життєвим пріоритетам.
3.     Розвиток уміння «ловити» потрібну інформацію, котра розвиває бажання пошуку, а не притуплює відчуття життя.
4.     Створити навколо себе позитивне інформаційне коло – оточити себе фактами, котрі підтримують баланс, налаштовують на оптимістичний лад, розвивають віру у себе та свої сили.
5.     Відслідковувати та помічати хороші новини кожного дня, котрі приносять щастя.
6.     Займатися тими справами, котрі приносять задоволення. Усвідомлювати свої потреби – і робити інформаційний вибір у свою користь.

понеділок, 7 березня 2016 р.


Перша у місті Луцьку - Жіноча програма арт-терапії «Щастя Hand Made».

Чому «Щастя Hand Made»?
Тому, що кожна із нас творить своє щастя своїми ж руками. Обираючи друзів. Обираючи роботу. Здійснюючи кроки. Або не здійснюючи їх. У кожної із нас своє щастя і свої мрії, втілення яких залежить від нас, а не від випадковостей. Ці випадковості дійсно супроводжують, якщо чітко знати і прагнути саме Свого щастя. Не того, що на екранах телевізорів, а того, що в душі. Заняття програми дадуть можливість визначити, яким же є саме твоє щастя. І створити поле для приємних випадковостей.
Чому арт-терапія?
Існує безліч можливостей особистісного розвитку, але лише арт-терапія робить цей процес легким, плавним, кольоровим і радісним. Арт-терапія – це завжди заклик намалювати, домалювати або замалювати, що спонукає творити своє життя. І звичайно брати на себе відповідальність за нього. Арт-терапія – це не результат роботи, а процес відкриття і творення себе.
Чому програма?
Дерево не виростає за один день і навіть за один рік. Чимало тренінгів особистісного розвитку пропонують швидкість – прожити і зробити висновки про те, що займає пів року просто не можливо і не варто робити за три тижні. Для усвідомлення себе і своєї поведінки потрібен час, підтримка, індивідуальні виклики. Це саме те, що можливо у комплексній програмі.
Унікальність програми:
- комплексність.  Перша у місті Луцьку – програма арт-терапії, котра містить 9 тематичних модулів, котрі поєднані між собою і передбачаюсь цілісність розвитку особистості. Це система занять, а не окремі тематичні модулі, що дозволяє трансформувати досвід минулого у ресурс, створити бажане бачення майбутнього і віднайти для нього свої ресурси;
м’який підхід до творчого розвитку себе. Арт-терапія допомагає плавно та із легкістю, без надмірних зусиль здійснити омріяні зміни у своєму житті і додати йому нових відтінків.
-творчі побачення. Кольорові зустрічі із собою подарують крила і надихнуть на легкість нових кроків. Творчість – це те, що додає енергії і віри у свої сили.
самостійність у виборі. Арт-терапія має віру у силу особистості, тому творчість для учасників – це спосіб підсилити свої можливості. Головною особою в арт-терапії є учасник – саме він має відповіді і підказки для себе. Арт-терапія – навчає вивчати себе і розуміти себе, а не чекати готової відповіді спеціаліста. 

Жіноча арт-терапевтична програма «Щастя Hand-Made».
Під час участі у програмі через колір, фарби, колажі, створення ляльок, танець, рух, ви зможете вирушити у захопливу зустріч із собою – виразити свої емоції, прийняти та зрозуміти їх походження, легким рухом пензлика додати у своє життя нових враження та події, відчути у собі потік нової енергії жіночої творчості.
Жіноча арт-терапевтична група передбачає 9 модулів творчих занять за наступними темами:
• Гармонія жіночої душі. Творче заняття із використанням кольорового піску. Тема жіночої гармонії всередині та зовні;
• 3 творчі побачення із собою. Кожне заняття передбачає роботу із різними матеріалами: малюнок через скло, плетіння нитками, танець та рух для дослідження себе у життєвому просторі;
• Генеральне прибирання: трансформація досвіду минулого у ресурс сьогоднішнього. Робота із природними матеріалами над досвідом минулого, очищення життєвого простору.
• Білим по чорному: листи до маленької дівчинки. Робота із спогадами дитинства. Перетворення минулого досвіду у ресурс.
• Пошук талантів. Лялькотерапія.
• Цілі у жіночому стилі. Колаж мрій, лялькотерапія. Робота із обмежуючими ствердженнями.
• Крупинки щастя. Тренінг щастя.
В результаті участі у програмі ви:
• зустрінетесь зі своїми ресурсами, можливостями та підете назустріч своєму потенціалу;
• підете на «творче побачення» із собою – прислухаєтесь до свого внутрішнього голосу і потреби душі;
• визначите свої життєві цілі, пріоритети, бажання;
• перетворите досвід минулого у сильний ресурс теперішнього;
• трансформуєте негативні обмежуючі ствердження, що відкриють нові можливості для досягнення бажаного майбутнього;
• отримаєте силу, заряд енергії та віру у себе;
• зможете здійснити ті кроки, про котрі давно мріяли;
• відчуєте себе щасливою, жіночною та чарівною.

середа, 2 березня 2016 р.

Одноденний тренінг для підлітків за проектом "Teen Studio - майстерня толерантного спілкування"

ВОГО «Корпорація щастя» раді сповістити про те, що за підтримки Українського Жіночого Фонду та Фонду ООН щодо викорінення насильства щодо жінок та дівчат продовжується підлітковий проект «Teen Studio- майстерня толерантного спілкування». Проект оновлено та в програму внесені нові заходи, про які буде повідомлено в анонсах у соціальних мережах, засобах масової інформації.
Відкрито набір учасників в одноденному тренінгу із толерантності у спілкуванні, котрий відбудеться за адресою вул. Словацького,2 (конференц-зал готелю «Україна»).
Можливі дати участі у одноденному тренінгу:
 19 березня із 10:00 до 18:00
20 березня із 10:00 до 18:00
26 березня із 10:00 до 18:00
27 березня із 10:00 до 18:00
3 квітня із 10:00 до 18:00
Орієнтовна програма тренінгу:
1.     Конфлікти та індивідуальні способи поведінки у конфліктній взаємодії.
2.     Наслідки конфліктів. Насильство – як наслідок конфліктів.
3.     Модель ненасильницького спілкування.
4.     Толерантність до відмінностей – як спосіб зменшення конфліктів.
Учасники тренінгу отримають подарунки із логотипами проекту. В програмі тренінгу передбачені кава-паузи та обід. Участь у проекті безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова.  

Контактний телефон: 050 10 43 007, Ольга Созонік