понеділок, 18 липня 2016 р.

#_Арт-терапія на кожен день. «Фототерапія».


Фототерапія – це розвиток і дослідження себе через використання візуальних зображень: цікавих картинок із журналів, важливих фотографій сімейного альбому, порівняння своїх фотографій «тоді» і «тепер», а також використання доступних гаджетів для щоденного тематичного знімчування.
            Існують особливі моменти, коли ми, навіть не замислюючись проводимо для себе «самостійні сеанси фототерапії». Я наприклад, роблю це в кінці кожного року – коли друкую фото найважливіших подій, котрі відбулися зі мною протягом цілого. Складаючи їх у альбом, я для себе відмічаю, на що я витратила більше часу, чому присвятила менше, що вдалось, за що я вдячна року, котрий минає. Сортування фотографій у будь-який альбом – це уже фототерапія, котра доступна нам кожного дня, не виходячи із дому. Коли ми розкладаємо фото відповідно до часу, логічної послідовності, ми таким чином «впорядковуємо»  своє життя, відновлюємо відчуття себе у просторі і часу.
            Щоденна фото-терапія, котра допомагає нам «не загубити себе» у щоденній метушні – це тематичні фото, які ми можемо зберігати у свій телефон. Ці тематичні фото можна робити для себе щодня, щоразу обираючи тему і звертаючи фокус уваги на певні речі, явища, об’єкти, які оточують наш день. Для мене особисто стало відкриттям, що під час занять таким видом «щоденної фототерапії», я почала помічати нові якості звичних речей, проводити по ним «поглядом новачка» та бачити те, чого не бачила раніше. Фокус уваги на певні фото-обєкти у нашому просторі «змушує» переключати увагу та мислити інноваційно. Сказано достатньо гучно, але справді через фототерапію ми тренуємо наш мозок тримати фокус уваги і помічати новизну у звичному. Натренований таким заняттям мозок цю свою нову звичку автоматично «забирає із собою» у виконання щоденних справ, таким чином приносячи результати у наших життєвих або робочих проектах.
            Нижче наводжу можливі теми для літніх фото:
·         щастя влітку;
·         улюблене взуття;
·         напій, котрий охолоджує;
·         червоний фрукт;
·         різнокольоровий день;
·         щось нове;
·         літній вечір;
·         відкрита тераса;
·         місце для приємних думок;
·         те, що нагадує про дитинство;
·         блакитний колір навколо мене;
·         прохолода над водою;
·         сімейна традиція;
·         міська зелень;
·         міський транспорт;
·         біля вогнища.
Ловіть моменти і помічайте незвичність у звичних речах!


Немає коментарів:

Дописати коментар