четвер, 26 травня 2016 р.

Чому ведення щоденника допомагає «знайти вихід із замкненого кола»?
Джоан Роулінг, авторка відомого «Гаррі Поттера» і Опра ведуть щоденники. Знаментині жінки говорять про те, що ведення творчого щоденника надихає їх на творчість.

У чому прихована користь ведення щоденника?
1.   Щоденник – «фундамент ваших поглядів». Кожного дня на нас тисне неймовірна кількість інформації із негативним відтінком – по телебаченню лише сумні новини, спілкування із друзями і колегами також мінімізується до обговорення малоприємних фактів із буденних клопотів. Ведення щоденника допомагає зафіксувати свою думку із приводу певних подій, інформації. Відчути і запам’ятати своє ставлення до конкретних ситуацій життя. Таким чином ви отримуєте відчуття «землі під ногами», впевненості, створюєте «фундамент ваших поглядів».
2.   Щоденник – це «сортування життя». Викладаючи на папір думки про прожитий день, вам необхідно дотримуватися певної послідовності опису подій дня. Ви «сортуєте» приємні і неприємні ситуації, важливі і менш важливі події, відмічаєте для себе, те, що вам вдалось, а над чим ще потрібно працювати.
3.   Щоденник – це «зафіксована радість». Описавши приємний досвід, успіх, неочікувану приємність, ви завжди можете повернутися до тієї сторінки і наповнитися хорошими емоціями. Крім того «фіксована радість» - допомагає зрозуміти, скільки позитивних моментів є у вашому житті.
4.   Щоденник – це «вихід із замкненого колеса». Фіксація подій життя – це можливість кинути оком на ті «сценарії», котрі повторюються знову і знову. Усвідомлення цього факту дає шанс – виокремити те, що потребує змін і попрацювати над своєї поведінкою, ставленням або докопатися до причини повторюваності дій. Таким чином ви можете через написання щоденника «знайти вихід із замкненого кола».
Обовязкові принципи ведення щоденника:
1.   Чесність із собою – це базова основа ефективності будь-якого щоденника.
2.   Щоденник має бути особистим і недоступним для широкого кола людей.
Можливо щоденник – це саме той інструмент, котрий дозволить припинити «жити як білка в колесі»?
Ось кілька простих літніх тем для ведення щоденника:
·   які 5 обовязкових радостей, я хочу дозволю собі отримати цього літа?    причини, чому я люблю літо;
·         улюблений дитячий «літній спогад»;
·         ідеальний літній день: який він?
·         літня мрія, котра довго не здійснюється;
·         моє літо «тепер» і моє літо «колись». Які нові можливості я маю у порівнянні із "колись"?

І обов’язково – для щоденника оберіть улюблений блокнотик у тому стилі, котрий надихає вашу творчість і робить письменницький процес захопливим! Здивуйте себе і подаруйте собі нову енергію для неочікуваних приємностей у своєму житті!